Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Linka detskej istoty oslavuje Medzinárodný deň detských liniek

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Priblížila, že linka je veľakrát pre deti prvým kontaktom s odbornou pomocou, ktorú môžu využiť kedykoľvek, zadarmo a anonymne.

Bratislava 17. mája (TASR) - Linka detskej istoty (LDI) v piatok oslavuje Medzinárodný deň detských liniek. Na medzinárodne zjednotenom čísle 116111 LDI poskytuje 28 rokov nonstop anonymné a bezplatné dištančné poradenstvo pre celé Slovensko. TASR o tom informovala programová riaditeľka LDI Táňa Ivanič Rybanská.

"Takáto forma kontaktu s deťmi je dostupná takmer v každom štáte sveta, v 133 krajinách a v Európe je podporovaná stratégiami na ochranu detí v EÚ. Pre Slovensko je to práve organizácia - Linka detskej istoty," uviedla Ivanič Rybanská. Podotkla, že o dôležitosti nonstop dostupnej pomoci a podpory pre všetky deti a mladých hovoria desiatky četov, emailov a stovky telefonátov, ktoré denne riešia.

Priblížila, že linka je veľakrát pre deti prvým kontaktom s odbornou pomocou, ktorú môžu využiť kedykoľvek, zadarmo a anonymne. "V niektorých prípadoch to môže byť aj jediná pomoc, na ktorú sa v danej chvíli vedia obrátiť," dodala riaditeľka.