Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Lipavský gratuloval Káčerovi k postu ministra zahraničných vecí

Na snímke nový minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Rastislav Káčer hovorí počas predstavenia nových ministrov na Úrade vláde SR, 13. septembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Dano Veselský

Káčera označil za svojho priateľa a dodal, že sa teší na pokračovanie spolupráce.

Praha 13. septembra (TASR) - Český šéf diplomacie Jan Lipavský v utorok zagratuloval Rastislavovi Káčerovi k vymenovaniu do funkcie ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky. Informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

"Veľkým dielom prispel k spolupráci oboch našich krajín už ako slovenský veľvyslanec v Prahe," napísal Lipavský na Twitteri. Káčera označil za svojho priateľa a dodal, že sa teší na pokračovanie spolupráce.

Káčer pôsobil ako veľvyslanec v Českej republike od októbra 2020, kde nahradil Petra Weissa. Predtým bol veľvyslancom v Maďarsku a v Spojených štátoch, pôsobil aj v orgánoch NATO a organizácii GLOBSEC. Je odborníkom na domácu a zahraničnú politiku USA, transatlantické vzťahy, obranu a bezpečnostné otázky.

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala Rastislava Káčera za ministra v utorok. Nahradil doterajšieho šéfa slovenskej diplomacie Ivana Korčoka, ktorý podal demisiu, tak ako všetci ministri za stranu SaS.





(spravodajkyňa TASR Barbora Vizváryová)