Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Lipšic podal obžalobu na Miroslava V. podozrivého z vraždy exmanželky

Na snímke špeciálny prokurátor Daniel Lipšic prichádza na tlačovú konferenciu k podaniu obžaloby za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy na Miroslava V. v Pezinku 28. septembra 2023. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Lipšic priblížil, že dlho sa nevedelo o tom, kde sa nachádzajú telesné pozostatky poškodenej. Pred dvomi rokmi sa pri prehliadke priestorov skladu vo Veľkých Ripňanoch našiel plastový sud.

Pezinok 28. septembra (TASR) - Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic podal obžalobu na Miroslava V. pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy. Obvinený si mal v roku 2016 z pomsty objednať únos exmanželky do areálu skladu vo Veľkých Ripňanoch, následne ju tam mal usmrtiť a jej telesné pozostatky rozpustiť v plastovom sude s kyselinou sírovou a chlorovodíkovou. Šéf Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) o tom informoval na štvrtkovom tlačovom brífingu.

Motívom konania Miroslava V. bola podľa špeciálneho prokurátora pomsta, pretože Andrea V. vypovedala proti svojmu exmanželovi v ekonomických trestných veciach.

Lipšic priblížil, že dlho sa nevedelo o tom, kde sa nachádzajú telesné pozostatky poškodenej. Pred dvomi rokmi sa pri prehliadke priestorov skladu vo Veľkých Ripňanoch našiel plastový sud. "Bol predmetom veľmi rozsiahleho znaleckého dokazovania a zrejme prvýkrát v histórii slovenskej kriminalistiky sa podarilo stotožniť pozostatky poškodenej na základe fotokompozitných výplní, čiže zubných plomb," podotkol.



Dôkazmi sú aj výpovede osoby, ktorá sa zúčastnila na únose, ale aj ďalšie svedecké výpovede a znalecké dokazovanie, ktoré podľa špeciálneho prokurátora "mimo rozumnej pochybnosti preukazujú vinu obvineného".

Miroslav V. bol pôvodne právoplatne odsúdený za zločin pozbavenia osobnej slobody. Krajský súd v Trnave však 18. apríla vyhovel návrhu špeciálneho prokurátora a povolil obnovu konania. V rovnaký deň bolo Miroslavovi V. doručené uznesenie o vznesení obvinenia z úkladnej vraždy. Obvinený je stíhaný väzobne.