Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Kasardovu Krajinu krásnych ľudí uviedla do života Radičová

Ilustračné foto. Foto: Cvernovka ateliér priestory obchod knihy umenie

Martin Kasarda vstúpil do povedomia slovenskej literárnej obce ako autor kontroverznej poviedky Posledná večera v roku 1991.

Bratislava 25. septembra (TASR) – Krajina krásnych ľudí je názov knižnej novinky publicistu Martina Kasardu, ktorého si čitatelia môžu pamätať vďaka kontroverznej poviedke Posledná večera. Nový román „o vzťahu dvoch krásnych ľudí, ktorí žijú v desivej dobe, keď krása a zdravie patria medzi najvyššie hodnoty," uviedli do života vo štvrtok v Bratislave. TASR o tom informovala Lucia Čarná, PR manažérka vydavateľstva Ikar.

Napínavý spoločenský román prináša príbeh romantickej lásky Benjamina a Márie, ktorý sa zrodil nad smrteľnou posteľou starého otca a postupne sa mení na nočnú moru. Krása sa stáva meradlom úspechu. Hovorí o tom, čo by sa stalo, keby sa moci ujala skupina, ktorá krásu a zdravie vyhlási za najdôležitejšie hodnoty. A kto sa nebude chcieť prispôsobiť, pôjde z kola von.

„Knihu trblietavými hviezdičkami predstavujúcimi krásu ozdobila pani profesorka Iveta Radičová," dodala Čarná k prezentácii publikácie spojenej s krátkou diskusiou, ktorú z kníhkupectva na Poštovej ulici prenášali aj on-line prostredníctvom instagramového účtu. „Vďaka tomu sa mohlo na besede zúčastniť viacero divákov," uzavrela.

Martin Kasarda vstúpil do povedomia slovenskej literárnej obce ako autor kontroverznej poviedky Posledná večera v roku 1991. Odvtedy vydal tri poviedkové knihy, romány O rozmnožovaní a iných ťažkostiach a Budúcnosť na predaj aj niekoľko odborných kníh o mediálnej komunikácii. Je dlhoročným kultúrnym publicistom, šéfredaktorom Magazínu o knihách a Kultúrneho života a pôsobí ako vedúci Ústavu mediálnej tvorby na Fakulte masmédií Paneurópskej vysokej školy.