Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

OPLATÍ SA PREČÍTAŤ: Prehľad noviniek na slovenskom knižnom trhu

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Sam Holland je autorom krimi Echoman. Detektívi Cara Elliottová a Noah Deakin vyšetrujú sériu naoko nesúvisiacich vrážd, z ktorých každá je iná, no všetky sú až zarážajúco brutálne.

Bratislava 5. júna (TASR) – Novinky z oblasti krimi, mysteriózneho trileru, historickej romance či knihy poviedok z pera domácich aj zahraničných autorov pribudli v uplynulých dňoch na pultoch slovenských knižných obchodov.

Sam Holland je autorom krimi Echoman. Detektívi Cara Elliottová a Noah Deakin vyšetrujú sériu naoko nesúvisiacich vrážd, z ktorých každá je iná, no všetky sú až zarážajúco brutálne. Počet obetí narastá a nedá sa prehliadnuť ani podobnosť so slávnymi prípadmi takých vrahov, ako boli Manson, Kemper či Dahmer. Detektívi majú riešenie na dosah, no vraždy sú čoraz osobnejšie.

Domáca autorka Michala Ries prichádza s mysterióznym trilerom Volanie krvi. Dávna kliatba jej chce vziať dcéru. Aby ju zachránila, musí prekonať hranice času a priestoru. Danielina dospievajúca dcéra Ema je psychiatrická pacientka. Rôzne kombinácie liekov však nezaberajú a jej stav sa zhoršuje. Ema tvrdí, že nie je blázon. Je presvedčená, že jej sny, halucinácie a bludy sú odrazom niečoho, čo sa udialo v minulosti. Nikto jej neverí – lekári, súrodenci ani rodičia, ktorí sa s nádejou obracajú k modernej medicíne. Tá však neprináša zlepšenie ani odpovede.

Rebelka a záletník je názov historickej romance z pera Emily Sullivan. Rafe Davies navonok pôsobí ako ďalší charizmatický sveták z radu aristokratov. Svoj život však zasvätil službe korune a je jedným z jej najlepších agentov. Keď na škótskom vidieku stretne zaujímavú a tajuplnú krásku Sylviu Sparrowovú, prinúti ho pochybovať o tom, čo je skutočne dôležité. Sylvia o nijaké dobrodružstvo nestojí. Keď náhoda opäť spojí ich cesty, Sylvia má možnosť nahliadnuť pod Rafovu masku darebáka. Zdá sa, že ho odsúdila priskoro.

Neal Shusterman prichádza s poviedkovou knihou zo sveta koscov s názvom Kosenie. Jednotlivé príbehy písal so spoluautormi, medzi ktorými sú aj členovia jeho rodiny. Okrem iných zapojil svojho syna Jarroda, s ktorým si už spolupísanie vyskúšal pri predchádzajúcich knihách.