Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

ĽSNS: Odsúdenie Kotlebu považujeme za mimoriadne nebezpečný precedens

Na archívnej snímke Marian Kotleba. Foto: TASR - Pavol Zachar

Najvyšší súd SR odsúdil Kotlebu pre šeky v hodnote 1488 eur na podmienečný šesťmesačný trest odňatia slobody s jedenapolročnou skúšobnou dobou.

Bratislava 5. apríla (TASR) - Opozičná strana ĽSNS považuje odsúdenie svojho predsedu Mariana Kotlebu za mimoriadne nebezpečný precedens, ktorý závažným spôsobom likviduje demokratický a právny štát na Slovensku. TASR o tom informoval podpredseda strany Martin Beluský.

"Ukazuje sa tak, že tento prehnitý systém sa v prenasledovaní skutočnej politickej opozície nezastaví absolútne pred ničím," uviedol Beluský v reakcii na rozhodnutie Najvyššieho súdu SR. Rozsudok strana považuje za potvrdenie toho, že celý proces bol procesom politickým s cieľom zlikvidovať politickú opozíciu.

"Marian Kotleba bol odsúdený aj napriek tomu, že proti nemu neexistovali žiadne skutočné dôkazy, len absurdné znalecké posudky a vykonštruované obvinenia," zhodnotil Beluský.

Najvyšší súd SR odsúdil Kotlebu pre šeky v hodnote 1488 eur na podmienečný šesťmesačný trest odňatia slobody s jedenapolročnou skúšobnou dobou. Rozsudok je právoplatný.