Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

ĽSNS rešpektuje výsledky volieb, prácu Z. Čaputovej bude sledovať

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR - Dušan Hein

Aj napriek diametrálne odlišným názorom v mnohých politických otázkach chce ĽSNS naďalej zachovávať úctu k funkcii prezidenta SR.

Bratislava 31. marca (TASR) - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) rešpektuje výsledky demokratických volieb, v ktorých bola za prezidentku SR zvolená Zuzana Čaputová. Avizovala, že jej prácu v Prezidentskom paláci bude pozorne sledovať a jej pôsobenie bude hodnotiť korektne, výlučne na základe činov.

"Mrzí nás však skutočnosť, že mnohí ľudia sa nechali zmanipulovať a oklamať masívnou reklamnou kampaňou liberálov a že za prezidenta nebol zvolený kandidát s konzervatívnejšími hodnotami. Ľudová strana Naše Slovensko voľbu Zuzany Čaputovej za prezidentku SR nikdy neodporúčala a predstavitelia strany ju ani nikdy nevolili," uviedla vo svojom stanovisku strana.

Vôľu viac ako milióna občanov, ktorí podporili Čaputovú, strana rešpektuje. Aj napriek diametrálne odlišným názorom v mnohých politických otázkach chce ĽSNS naďalej zachovávať úctu k funkcii prezidenta SR.

Oficiálnou víťazkou druhého kola prezidentských volieb je Zuzana Čaputová so ziskom 58,4 percenta hlasov. Maroš Šefčovič získal 41,59 percenta hlasov. Výsledky potvrdila Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán na nedeľnej tlačovej konferencii.