Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Ľudovít Kaník sa stal predsedom poslaneckého klubu SDKÚ-DS

Ľudovít Kaník Foto: TASR/Martin Baumann

Úlohou predsedov poslaneckých klubov je napríklad rokovať v mene strany na poslaneckých grémiách či riadiť prácu poslancov svojej strany.

Bratislava 27. marca (TASR) - Predsedom poslaneckého klubu SDKÚ-DS bude Ľudovít Kaník. Rozhodli o tom dnes členovia klubu, pričom Kaník bol jediným kandidátom. Vo funkcii nahradí Jozefa Mikuša.

"Potrebujeme, aby náš klub bol omnoho viac každodenne zrastený so stranou, s jej ďalšími zložkami a regiónmi, aby nás naši členovia cítili nielen cez obrazovku, ale aj v jednotlivých regiónoch. Musíme sa snažiť byť na verejnosti viditeľní, dynamickí a ak bude potrebné, aj dôrazní a agresívni," povedal Kaník pre TASR svoje vízie v novej funkcii. Podľa jeho slov musí SDKÚ-DS každodenne upozorňovať na to, kam krajina smeruje pod vedením Smeru a ukazovať lepšiu alternatívu.

Na otázku, čo chce robiť inak, ako jeho predchodca Mikuš, Kaník odvetil, že to nie je o súťaži. "Určite budeme otvorený k médiám a budeme sa snažiť čo najintenzívnejšie prezentovať svoje predstavy," dodal.

Úlohou predsedov poslaneckých klubov je napríklad rokovať v mene strany na poslaneckých grémiách či riadiť prácu poslancov svojej strany. Šéf klubu je tiež ten, komu dávajú v prípade absencií na rokovaní NR SR spolustraníci ospravedlnenky na podpis. Tie následne posudzuje predseda parlamentu.