Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Na Luniku IX sa v komisii stretli aj s otázkou o čo pri hlasovaní ide

Na snímke rómske sídlisko Luník IX počas Referenda 7. februára 2015 v Košiciach. Foto: TASR

Členovia komisií sa počas plebiscitu stretli aj s otázkami, o čo vlastne pri dnešnom hlasovaní ide.

Košice 7. februára (TASR) – Veľmi malý záujem sprevádza dnes referendum na najväčšom rómskom sídlisku Lunik IX v Košiciach. Volebná miestnosť bola od rána okrem členov okrskových komisií väčšinou prázdna, za prvé štyri hodiny prišlo odvoliť len zopár záujemcov.

V dvoch okrskoch na Luniku IX je zapísaných celkovo 3830 voličov, hlasuje sa v priestore materskej školy. "Referendum prebieha zatiaľ v poriadku, neboli žiadne podnety, sťažnosti či problémy," uviedol pre TASR predseda okrskovej komisie č. 1 Peter Palla. Podľa doterajšieho priebehu očakáva účasť približne na úrovni referenda z roku 2010, kedy v tejto mestskej časti Košíc prišlo hlasovať 37 záujemcov.

Pozrite si fotogalériu z hlasovania na Luniku IX v Košiciach




Členovia komisií sa stretli aj s otázkami, o čo vlastne pri dnešnom hlasovaní ide. "Prišli sem dvaja mladí oprávnení voliči spýtať sa, ohľadom čoho sú tieto voľby, čo sa volí. Tak sme ich usmernili, že ide o referendum, a oni reagovali, že o to nemajú záujem a odišli," poznamenal Palla.

Na Luniku IX vládne od rána za slnečného počasia pokojná atmosféra. Sídlisko je známe rekordne nízkou účasťou voličov na voľbách, výraznejší záujem tu vzbudzujú len voľby starostu a miestnych poslancov.