Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Lyžiari sa odteraz na tatranských svahoch jednoduchšie orientujú

Ilustračné foto Foto: TASR – Martin Palkovič

S aplikáciou je lyžiarovi k dispozícii osobný výškograf prelyžovaných kilometrov, denné štatistiky, výzva ski challenge, ktorá vďaka pridávaniu priateľov pôsobí ako sociálna sieť lyžiarov.

Vysoké Tatry 4. januára (TASR) - Lyžovačka na tatranských svahoch je pre lyžiarov odteraz pohodlnejšia. Môže za to mobilná aplikácia Gopass, ktorá našla svoje využitie aj na zjazdovkách. Užívateľom smartfónov uľahčuje orientáciu v lyžiarskom stredisku, poskytuje informácie o aktuálnom stave zjazdoviek, lanoviek, počasí či prenosov zo živých webkamier. TASR o tom informovala hovorkyňa Tatry Mountain Resorts Zuzana Fabianová.

"Hlavnou výhodou je intuitívny prístup, jednoduchý a bezpečný nákup skipasu, vstupu do akvaparku či prehľadu akciových produktov a ponuky reštauračných služieb," uviedla. Aplikácia poskytuje užívateľom aj dôležité čísla napríklad na Horskú záchrannú službu, Záchrannú zdravotnú službu alebo infocentrá vo Vysokých a Nízkych Tatrách.

S aplikáciou je lyžiarovi k dispozícii osobný výškograf prelyžovaných kilometrov, denné štatistiky, výzva ski challenge, ktorá vďaka pridávaniu priateľov pôsobí ako sociálna sieť lyžiarov. "Naši vývojári pracujú na doplnení a sfunkčnení prehľadných máp stredísk a podkladov pre použitie v režime bez dátového pripojenia, čakacej doby na lanovky v Jasnej a digitálnom nákupe eventových produktov, vstupeniek na podujatia, tovaru v športových obchodoch a ubytovacích zariadeniach," povedal Vladimír Šarafín, business development manager pre Gopass.

S príchodom nového roka sa podľa Fabianovej zlepšili aj podmienky na lyžiarskych svahoch. Na zjazdovkách v lyžiarskom stredisku v Tatranskej Lomnici je od 50 do 70 centimetrov snehu, lyžuje sa spolu na desiatich kilometroch zjazdových tratí. Takmer osem kilometrov a 40 centimetrov snehu si užívajú lyžiari na Štrbskom Plese a viac ako jeden kilometer technicky zasnežených zjazdoviek v Starom Smokovci. Na Chopku sú podmienky na lyžovanie veľmi dobré až dobré, na zjazdovkách je od 20 do 50 centimetrov snehu a lyžuje sa na 18 zjazdovkách a 23 kilometroch tratí.