Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

M. Čepček: Vylúčenie z klubu OĽANO bolo neočakávané

Martin Čepček, archívne foto. Foto: TASR – Michal Svítok

Klub podľa neho pristúpil k zásadnému rozhodnutiu úbohou formou.

Bratislava 26. júla (TASR) - Rozhodnutie klubu OĽANO je pre nezaradeného poslanca Národnej rady (SR) SR Martina Čepčeka neočakávané. Podľa jeho slov klub mu nedal šancu na obhajobu a vysvetlenie. Pre TASR to uviedol poslanec Čepček v reakcii na jeho vylúčenie z klubu OĽANO.

"Po mesiacoch môjho ustupovania v snahe upokojiť situáciu je postup klubu zraňujúci. K absurdnému obsahu, ktorý má potenciál pre žalobu, sa vyjadrím adekvátne, komplexne a vecne, len čo to bude možné," reagoval poslanec. Dodal, že o vylúčení sa dozvedel od známych, ktorí mu poslali články z médií o jeho vylúčení. "Až po niekoľkých hodinách bolo zaslané vyrozumenie aj mne do e-mailu," priblížil Čepček.

Klub podľa neho pristúpil k zásadnému rozhodnutiu úbohou formou. "V mojej neprítomnosti, bez vypočutia obžaloby a možnosti obhajoby sa udialo moje definitívne vylúčenie. A to napriek tomu, že som bol prítomný na schôdzi parlamentu, ktorá bola od piatka (23. 7.) rána a bolo dosť času ma pozvať. V deň rokovania klubu som nič nevedel, hoci sme sa v parlamente s predsedom poslaneckého klubu OĽANO Michalom Šipošom aj stretli," skonštatoval Čepček.

Poslanca NR SR Martina Čepčeka v nedeľu (25. 7.) definitívne vylúčili z poslaneckého klubu koaličného hnutia OĽANO. Dôvodom bolo pretrvávajúce nerešpektovanie pravidiel koaličnej zmluvy z jeho strany a hlasovanie za opozičné návrhy zákonov, ktoré sú v rozpore s programovým vyhlásením vlády, ale aj hodnotami koalície. TASR o tom informoval hovorca OĽANO Matúš Bystriansky.