Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Slovensko

M. Dzurinda tvrdí, že názor, kto má viesť SDKÚ-DS nepovedal nikomu

Foto: TASR/Michal Svítok

SDKÚ-DS si bude nového predsedu voliť na kongrese, ktorý sagh uskutoční 19. mája 2012 vo Zvolene.

Bratislava 18. mája (TASR) - Odchádzajúci predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda sa na tému, kto by mal viesť jeho stranu po sobotnom (19.5.) kongrese nevyjadruje, dokonca ani pred straníckymi kolegami. "Všetci členovia našej strany vedia, že sa vyhýbam takýmto témam. Prezradím vám štátne tajomstvo, že mi tu a tam aj zavolajú a chcú vedieť. Neexistuje taký človek," vyhlásil na dnešnej tlačovej konferencii.

"Dokonca ani Ježovica nepozná môj názor, a to už je čo povedať," poznamenal s úsmevom Dzurinda na margo bývalého štátneho tajomníka Ministerstva zahraničných vecí (MZV) SR Milana Ježovicu, ktorý bol na tlačovej konferencii prítomný. Dodal, že nechce ovplyvňovať voľbu delegátov, ani vyvolávať v médiách zbytočné špekulácie.

"Záleží mi na SDKÚ-DS, rozhodol som sa tak, ako som sa rozhodol. Nechcem, aby vznikali dojmy a aby sa môj tieň šíril aj tam, kde už naozaj nemá čo hľadať. Preto som zdržanlivý, dôverujem delegátom kongresu, že sa rozhodnú správne. Aj ja budem mať iba jeden hlas a aj s ním naložím zodpovedne v tajnom hlasovaní," uzavrel Dzurinda s tým, že sa k tejto otázke nebude vyjadrovať ani v sobotu na samotnom kongrese.

SDKÚ-DS si bude nového predsedu voliť na kongrese, ktorý sa uskutoční 19. mája 2012 vo Zvolene. O najvyšší stranícky post sa uchádza Lucia Žitňanská, Pavol Frešo a Viliam Novotný. Súčasný šéf strany Mikuláš Dzurinda ešte pred marcovými parlamentnými voľbami oznámil, že sa už o najvyšší stranícky post uchádzať nebude. Na kongrese by sa malo rozhodovať aj o novej Generálnej línii SDKÚ-DS.