Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Slovensko

Predseda ÚVO M. Hlivák dodržiaval opatrenia, tvrdí M. Vlček

Na snímke predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák, archívne foto. Foto: TASR/Jakub Kotian

Miroslavovi Hlivákovi a jeho manželke v nedeľu (29. 3.) potvrdili pozitívne testy na ochorenie COVID-19.

Bratislava 30. marca (TASR) - Predseda Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) Miroslav Hlivák, ktorému v nedeľu (29. 3.) spolu s jeho manželkou potvrdili pozitívne testy na ochorenie COVID-19, dodržiaval od momentu predpokladaného nakazenia všetky bezpečnostné opatrenia a pohybu vonku medzi ľuďmi si nie je vedomý. Na sociálnej sieti o tom informoval starosta bratislavskej mestskej časti Vajnory Michal Vlček. S Hlivákom v pondelok telefonoval, keďže šéf ÚVO býva v tejto mestskej časti Bratislavy.

Starosta verejnosť informoval, že Hlivák je v domácej karanténe a liečbe. "Našťastie je priebeh ochorenia mierny," povedal Vlček s tým, že vo Vajnoroch k pondelku evidujú tri osoby pozitívne testované na ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus.

Hlivák o svojej situácii informoval mailom všetkých zamestnancov ÚVO, rovnako aj predsedu vlády Igora Matoviča (OĽaNO) a ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽaNO). "Osoby, ktoré prišli v období do 12. marca s predsedom do kontaktu a do dnešného dňa sa im prejavili nejaké príznaky predmetného ochorenia, je v záujme ich vlastného zdravia, aby sa išli otestovať," informovala v nedeľu TASR hovorkyňa ÚVO Janka Zvončeková.