Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

M. Kolíková: Nariadenia vlády sú všeobecnejšie ako vyhlášky ÚVZ

Na snímke sprava ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (klub SaS) a vľavo podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí) počas 46. zasadnutia vlády SR 14. decembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Nedorozumenia podľa nej súvisia so snahou čím rýchlejšie reagovať na vzniknutú situáciu.

Bratislava 14. decembra (TASR) – Protiepidemické nariadenia vlády sú všeobecnejšie ako vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Vyplýva to z reakcie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej na nedorozumenia pri interpretácii otvárania prevádzok starostlivosti o ľudské telo.

Nedorozumenia podľa nej súvisia so snahou čím rýchlejšie reagovať na vzniknutú situáciu. Hovorí, že ponechanie dlhého časového priestoru pred sprísňovaním opatrení môže prispieť ku krátkodobému zvýšeniu mobility.

"Právna úprava na vláde je všeobecnejšia ako tá, ktorú vydáva ÚVZ SR vo vyhláškach. Bola tu rozsiahla debata aj pri posledných opatreniach, bavili sme sa aj o konkrétnych prevádzkach, ktoré by mali byť zahrnuté vo vyhláškach," uviedla ministerka novinárom počas utorkového rokovania vlády.