Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

M. Kolíková: Návšteva pápeža Františka je výnimočná udalosť

Na snímke pápež František máva počas súkromnej návštevy centra Betlehem 13. septembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Michal Svítok

Je to výnimočný človek, ktorý má obrovskú snahu ľudí spájať, všetkých bez rozdielu, povedala o pápežovi ministerka spravodlivosti.

Bratislava 14. septembra (TASR) - Návšteva pápeža Františka je výnimočná udalosť pre všetkých, mohla by nás spájať. Na sociálnej sieti to v súvislosti s návštevou Svätého Otca na Slovensku uviedla ministerka spravodlivosti Mária Kolíková.

"Je to výnimočný človek, ktorý má obrovskú snahu ľudí spájať, všetkých bez rozdielu. Pre mňa je výnimočný pre jeho snahu o rešpekt, cit pre rozdielnosť ľudí a osobitne pre pomoc a podporu chudobným," podotkla ministerka s tým, že spoločná modlitba s pápežom by mala ľudí spájať, "bez ohľadu na to, za koho presne sa považujeme".

Kolíková zdôraznila, že verí v dobro. "Moja modlitba je o nádeji, že dobro zvíťazí nad zlom. Takáto jednoduchá je moja viera a modlitba. Považujem sa preto za veriacu," dodala.

Pápež František absolvuje na Slovensku štvordňovú návštevu (12. - 15. 9.). Po pondelkovom bratislavskom programe je v utorok v Prešove a Košiciach, kde sa zúčastní aj na stretnutí s mladými a navštívi rómsku komunitu na košickom sídlisku Luník IX. V stredu (15. 9.) sa zúčastní v Šaštíne na svätej omši, kde prednesie homíliu.