Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

M. Kolíková podpísala podanie dovolania vo veci Jaroslava H.

Na snímke ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) počas 4. rokovania vlády SR v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Spolumajiteľa finančnej skupiny Penta Jaroslava H. policajný vyšetrovateľ obvinil z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Bratislava 27. apríla (TASR) - Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) v utorok podpísala podanie dovolania na základe podnetu špeciálneho prokurátora vo veci obvineného Jaroslava H. a spol. TASR o tom informoval Peter Bubla z tlačového oddelenia rezortu.

"Podnet na podanie dovolania považovala za dôvodný. Špeciálny prokurátor zároveň avizoval doplnenie dôvodov o nové dôkazné skutočnosti," informoval Bubla.

Spolumajiteľa finančnej skupiny Penta Jaroslava H. policajný vyšetrovateľ obvinil z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Následne sa Jaroslav H. vzdal všetkých výkonných funkcií v Pente. Polícia vzniesla obvinenia, ktoré majú súvisieť s kauzou Gorila, celkovo voči trom osobám.

V bratislavskom Digital Parku, kde sídli Penta, zasahovali ozbrojení policajti 1. decembra 2020. Sudkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) pre prípravné konanie 4. decembra rozhodla, že finančník a ďalšia obvinená Dana A. budú stíhaní väzobne. Oboch Najvyšší súd SR prepustil z väzby v januári tohto roka.