Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

M. Kolíková vymenovala J. Hrubalu za predsedu ŠTS

Ján Hrubala, archívna snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

Vo výberovom konaní na post predsedu ŠTS boli v pondelok (3. 8.) úspešní traja kandidáti.

Bratislava 6. augusta (TASR) - Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) vo štvrtok vymenovala Ján Hrubalu za predsedu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS). Pre TASR to potvrdil hovorca ministerstva spravodlivosti Peter Bubla. Hrubala podľa neho do funkcie nastúpi v piatok (7. 8.).

Vo výberovom konaní na post predsedu ŠTS boli v pondelok (3. 8.) úspešní traja kandidáti. Hrubala získal najviac bodov. Ako druhý sa umiestnil Ján Buvala a tretí bol bývalý predseda ŠTS Michal Truban. Súd po tom, ako Trubanovi v júni uplynulo funkčné obdobie, viedol dočasne jeho podpredseda Roman Púchovský. Do výberového konania sa mohol prihlásiť záujemca, ktorý vykonáva funkciu sudcu na súde toho istého stupňa alebo na súde vyššieho stupňa.

J. Hrubala chce zlepšiť komunikáciu medzi ŠTS a médiami


Novozvolený predseda Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Ján Hrubala chce zintenzívniť komunikáciu s médiami. Taktiež plánuje zlepšiť aj komunikáciu medzi oboma pracoviskami ŠTS v Banskej Bystrici a Pezinku. Pre TASR to uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Hrubala sa chce stretnúť so sudcami a tiež administratívou súdu. Po stretnutiach stanoví priority na ŠTS. "Chod súdu je však aj v súčasnej dobe riadne zabezpečený a v mnohom je možné nadviazať na prácu predchádzajúcich vedení," poznamenala Kudjáková.

Hrubala sa ujme funkcie v piatok (7. 8.). Vo výberovom konaní získal najviac bodov. Kudjáková pripomína, že Hrubala pôsobil od roku 2005 ako sudca Špeciálneho súdu a neskôr Špecializovaného trestného súdu.