Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

M. Kolíková zvažuje zmenu pri dohode o vine a treste

Na archívnej snímke z 27. apríla 2022 ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková počas hlasovania na 65. schôdzi Národnej rady SR v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

K medializovanému prípadu si šéfka rezortu vyžiadala na nahliadnutie spis. Zaujíma ju, či nie je základný problém v právnej kvalifikácii skutku.

Bratislava 6. júla (TASR) - Minister spravodlivosti by mohol mať oprávnenie podať pri dohode o vine a treste dovolanie. Uvažuje o tom ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (SaS). Po rokovaní vlády to uviedla v súvislosti s medializovaným prípadom zneužívania maloletej kňazom, za čo ho odsúdili na podmienečný trest.

Keďže ide o dohodu o vine a treste, ministerka do prípadu nemá možnosť zasiahnuť. "Ukazuje sa, že by bolo dobré, aby tu bol ešte ďalší subjekt, ktorý by do toho mohol vstúpiť," vyhlásila Kolíková.

K medializovanému prípadu si šéfka rezortu vyžiadala na nahliadnutie spis. Zaujíma ju, či nie je základný problém v právnej kvalifikácii skutku. "To znamená, že sadzba by aj bola dostatočná, ale bola to zlá právna kvalifikácia," povedala.

Za pokračujúci zločin sexuálneho zneužívania maloletého dievčaťa odsúdili minulý týždeň kňaza Františka O. na trojročný trest s podmienečným odkladom na štyri roky. Sudkyňa sa stotožnila s návrhom prokuratúry a schválila dohodu o vine a treste. Na prípad upozornila TV Markíza.