Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

M. Kolíkovú zaskočil poslanecký návrh na úpravu paragrafu 363

Na archívnej snímke ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Poslanci Vetrák a Kyselica predložili novelu, ktorá má byť základnou zmenou a má obmedziť využitie paragrafu na najzávažnejšie prípady a pochybenia.

Bratislava 24. augusta (TASR) - Ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú (SaS) zaskočilo podanie návrhu na úpravu paragrafu 363 Trestného poriadku (TP) poslancami Národnej rady (NR) SR Milanom Vetrákom a Lukášom Kyselicom (obaja OĽANO).

"Naposledy sme mali pracovnú poradu, kde bol aj pán poslanec Kyselica. Divím sa, že o tom ani neviem. Nevidela som návrh," povedala ministerka po stredajšom rokovaní vlády. Avizovala iniciatívu poslanca parlamentu Alojza Baránika (SaS). "Je tam aj riešenie paragrafu 363, aj iných vecí," podotkla.

Paragraf by mal byť riešený aj v rámci novely Trestného poriadku. "Na Ministerstve spravodlivosti SR sme urobili dva návrhy. Jeden z nich je ambicióznejší. S tým sa stotožnil pán poslanec Baránik," dodala.

Poslanci Vetrák a Kyselica predložili novelu, ktorá má byť základnou zmenou a má obmedziť využitie paragrafu na najzávažnejšie prípady a pochybenia. Na základe diskusií s inými koaličnými stranami autori návrhu predpokladajú, že zmena by mohla prejsť do druhého čítania. Následne by chceli verejnú diskusiu.