Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Krajčí: Nebol dôvod spúšťať test premorenosti

Na snímke minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽaNO) Foto: FOTO TASR - Lukáš Grinaj

Poukázal tiež na to, že v prípade zrušenia núdzového stavu by zdravotnícke zariadenia už stratili možnosť získať osobné ochranné pomôcky zo skladu štátnych hmotných rezerv.

Bratislava 27. mája (TASR) – Slovensko nemalo dôvod spúšťať test premorenosti. Uviedol to minister zdravotníctva Marek Krajčí s tým, že pokiaľ by na Slovensku bolo komunitné šírenie, vtedy by ho sám chcel zrealizovať. To však v SR nebolo ani nie je.

"Z tohto pohľadu je to zbytočné a pokiaľ by sa urobilo, tak by sme sa nič nedozvedeli," komentoval. Testovanie v domovoch sociálnych služieb podľa neho dopadlo výborne a nezachytilo žiadne pozitívne prípady.

Poukázal tiež na to, že v prípade zrušenia núdzového stavu by zdravotnícke zariadenia už stratili možnosť získať osobné ochranné pomôcky zo skladu štátnych hmotných rezerv. Zdôraznil, že aktuálny stav nijako neobmedzuje lekárov ani zdravotnícke zariadenia.

Lekári podľa jeho slov môžu čerpať dovolenky. Len v prípade, že by bola vyhlásená hospodárska mobilizácia, tak by im podľa slov šéfa rezortu zdravotníctva vyplývali niektoré povinnosti.