Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Krajčí by rád odmenil lekárov, ktorí nezatvorili svoje ambulancie

Na snímke minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽaNO) počas tlačovej konferencie na tému Zdravotníctvo opäť začína naplno 18. mája 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Šéf rezortu zdravotníctva to oznámil v pondelok s tým, že si nechal zo Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) poslať dáta.

Bratislava 18. mája (TASR) – Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) sa bude prihovárať za diferencované odmenenie pre lekárov, ktorí nezatvorili svoje ambulancie počas pandémie nového koronavírusu a snažili sa poskytovať zdravotnú starostlivosť zodpovedne a naplno. Šéf rezortu zdravotníctva to oznámil v pondelok s tým, že si nechal zo Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) poslať dáta.

"Niektoré ambulancie špecialistov boli takmer zatvorené a výkonov tam bolo minimum. Najmä pediatri a všeobecní lekári pre dospelých pracovali relatívne slušne. Je to vidno na výkonoch, ktoré som dostal zo VšZP," spresnil minister. Ako tvrdí, na základe týchto dát je možné presne určiť a hodnotiť, kto ako pracoval za posledný mesiac.

Počas pandémie sa na Slovensku podľa ministra podarilo slušne zaviesť telemedicínu a v legislatíve je už zadefinované, že za telemedicínske úkony budú dostávať poskytovatelia zdravotnej starostlivosti zaplatené. Krajčí chce, aby tento prvok v zdravotnej starostlivosti na Slovensku naďalej pokračoval. "Bol by som rád, keby aj za tejto situácie boli pacienti po telefonickej konzultácii objednávaní na jednotlivé vyšetrenia, aby sa v ambulanciách nezhromažďovalo veľké množstvo pacientov naraz," vysvetlil minister.