Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

M. Krajčí zostáva vo funkcii ministra, mrzia ho reakcie partnerov

Na snímke minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽANO). Foto: TASR - Dano Veselský

Naďalej však hovorí o podpore zo strany premiéra Igora Matoviča aj klubu OĽANO.

Bratislava 23. februára (TASR) - Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) zostáva vo funkcii. Na utorkovej tlačovej konferencii uviedol, že nepovažuje za správne utekať z bojiska. Mrzia ho reakcie niektorých koaličných partnerov, naďalej však hovorí o podpore zo strany premiéra Igora Matoviča (OĽANO) aj klubu OĽANO.

"Musím úprimne povedať, že som samozrejme smutný aj z reakcie pána Sulíka, eventuálne aj od niektorých poslancov zo strany Za ľudí, že ma vyzývajú, aby som vyvodil politickú zodpovednosť za situáciu, ktorá sa teraz udiala, na druhej strane mám veľmi silnú podporu pána premiéra a vlastného klubu. V tejto situácii nepovažujem za úplne správne utekať z bojiska," skonštatoval s tým, že ak je záujem, aby v kritickej situácii vo funkcii pokračoval, tak ostane.

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) počas dňa potvrdil, že o demisii ministra zdravotníctva hovorili na stretnutí štyroch koaličných lídrov. Nepovedal však, či je Krajčího demisia v hre, rozhodnutie je podľa neho na premiérovi.