Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

M. Krajniak: Minister vnútra nemá správne informácie od podriadených

Na archívnej snímke minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak. Foto: TASR - Martin Baumann

Podľa Krajniaka je dôležité, aby sa žiadne kauzy nezamietli pod koberec, no zároveň musí byť rovnaký meter použitý vo všetkých prípadoch.

Bratislava 13. júna (TASR) – V niektorých bezpečnostných zložkách sa uskutočňuje mocenský zápas. V prokuratúre, polícii aj v Národnej kriminálnej agentúre (NAKA) pracujú proti sebe niektoré orgány, vyšetrovatelia či prokurátori. V nedeľu to v diskusnej relácii televízie TA3 V politike povedal minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina). Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) podľa Krajniaka nedostáva od svojich podriadených správne informácie.

„Pán minister vnútra nedostáva správne informácie od svojich podriadených,“ povedal Krajniak. „Nie je predsa možné, aby policajný prezident povedal, že nikto v tomto štáte nemôže byť obvinený iba na základe výpovede jedného kajúcnika, pričom sú zjavné minimálne tri kauzy mimo pána Pčolinského,“ dodal Krajniak. Pre zachovanie objektivity Krajniak pripomenul, že so zadržaným exriaditeľom Slovenskej informačnej služby Vladimírom Pčolinským má dlhodobo priateľský vzťah.
Richard Raši, archívna snímka.
Foto: TASR Jakub Kotian


Podľa Krajniaka je dôležité, aby sa žiadne kauzy nezamietli pod koberec, no zároveň musí byť rovnaký meter použitý vo všetkých prípadoch. „Nie je možné, že v jednom prípade NAKA žiada o zbavenie mlčanlivosti, v prípade pána Pčolinského nežiada. V jednom prípade na základe jedného obvinenia kajúcnika polícia vykopáva dvere, v druhom prípade nie,“ povedal Krajniak.

Nezaradený poslanec Richard Raši si myslí, že stíhanie najvyšších funkcionárov bezpečnostných zložiek je výsledkom ich upozornenia na možné nezákonné postupy polície a prokuratúry pri vyšetrovaní. Výsledkom by podľa neho mal byť odchod Mikulca z funkcie ministra.