Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

M. Lajčák odcestuje na pracovnú návštevu Ukrajiny

Na archívnej snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák. Foto: TASR Pavel Neubauer

Témy rokovaní s najvyššími predstaviteľmi novej ukrajinskej exekutívy a nového ukrajinského parlamentu sa budú týkať aktuálneho vývoja na Ukrajine.

Bratislava 12. septembra (TASR) – Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) bude v piatok a sobotu (13. - 14. 9.) na pracovnej návšteve Ukrajiny. Témy rokovaní s najvyššími predstaviteľmi novej ukrajinskej exekutívy a nového ukrajinského parlamentu sa budú týkať aktuálneho vývoja na Ukrajine. Zaoberať sa budú aj mierovým riešením konfliktu na Donbase či slovensko-ukrajinskými vzťahmi. TASR o tom informoval tlačový odbor rezortu diplomacie.

Počas pobytu v Kyjeve sa Lajčák taktiež zúčastní na 16. výročnom zasadnutí jedného z najvýznamnejších regionálnych fór YES (Yalta European Strategy).

Poprední svetoví politici, experti a podnikatelia budú v rámci fóra diskutovať o európskej budúcnosti Ukrajiny v globálnom kontexte. Hlavnou témou tohtoročnej konferencie je "Šťastie ako kritérium fungovania a riadenie modernej spoločnosti". Šéf slovenskej diplomacie vystúpi v paneli "Najskôr bezpečnosť, potom šťastie: strategická situácia na Ukrajine".