Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

M. Lubyová vyhlásila novú výzvu Agentúry na podporu výskumu a vývoja

Na snímke ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Martina Lubyová. Foto: TASR/Martin Baumann

V tejto konkrétnej výzve je na rok 2017 alokovaných 33 miliónov eur.

Bratislava 4. októbra (TASR) - Všeobecnú výzvu Agentúry na podporu výskumu a vývoja (APVV) na rok 2017 s alokáciou 33 miliónov eur vyhlásila v utorok (3.10.) ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová (nominantka SNS) počas výročnej konferencie agentúry v Bratislave.

Predstavitelia APVV na konferencii zhodnotili jej činnosť za rok 2016 a zároveň prezentovali jej plánované aktivity a ciele na nasledujúce obdobie. "Teším sa na vzájomnú spoluprácu v nasledujúcom období. Počas svojej kariéry som mala možnosť spoznať agentúru aj z druhej strany a poznám jej silné i slabšie miesta. Verím, že spoločnými silami pomôžeme posunúť našu vedu vpred," uviedla Lubyová, ktorá nad výročnou konferenciou APVV prevzala záštitu. O vyhlásení výzvy informoval rezort školstva na svojom webe.

Agentúra na podporu výskumu a vývoja predstavuje grantovú agentúru na Slovensku podporujúcu výskum a vývoj zo štátneho rozpočtu vo všetkých odboroch vedy a techniky formou všeobecných i tematicky zameraných výziev na podávanie vedeckých projektov.