Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Slovensko

M. Poliačik je sklamaný, že už nie je členom Republikovej rady SaS

Foto: TASR/Pavel Neubauer

Do rady sa síce podľa neho dostali správni ľudia, ktorí urobili pre stranu veľa práce, ale mrzí ho, že výbor pre tvorbu programu v nej už nemá zastúpenie v podobe predsedu.

Bratislava 30. apríla (TASR) - Poslanec Národnej rady SR a predseda výboru pre tvorbu programu SaS Martin Poliačik je sklamaný, že už nie je členom Republikovej rady liberálov. Do rady sa síce podľa neho dostali správni ľudia, ktorí urobili pre stranu veľa práce, ale mrzí ho, že výbor pre tvorbu programu v nej už nemá zastúpenie v podobe predsedu.

Do rady sa na základe rozhodnutia straníckeho kongresu (29.4.) dostal staronový člen Juraj Miškov a noví dvaja Marián Viskupič a Ľuboš Dojčan. "Myslím si, že tie mená boli zvolené dobre. Ale mrzí ma, že jediná vec, za ktorú si SaS nikdy nezlízlo kritiku, a to je kvalita programu, teraz nemá zastúpenie v Republikovej rade v podobe predsedu výboru," povedal Poliačik pre TASR.

Poslanec je sklamaný z rozhodnutia kongresu preto, lebo si myslí, že robí pre stranu dostatok práce na to, aby to mohlo byť zo strany členskej základne ocenené. K zvoleniu nových členov došlo podľa jeho slov aj na základe názorov kongresu, že treba viac riešiť zastúpenie regiónov v Republikovej rade, a teda vo vedení strany.

Okrem voľby členov rady sa kongres v nedeľu zaoberal aj vyslovovaním dôvery predsedovi strany Richardovi Sulíkovi. O dôvere voči svojej osobe nechal hlasovať sám. Delegáti kongresu mu ju vyslovili. V tajnej voľbe Sulíka podporilo 75 percent prítomných delegátov, čo bolo 100 hlasov. SaS má necelých 300 členov.