Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

M. Šimečka vyzýva strany na spoluprácu pri čerpaní eurofondov

Na archívnej snímke predseda strany Progresívne Slovensko a podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka. Foto: TASR Jaroslav Novák

Slovensko dostalo veľkú šancu a neschopnosť koalície dohodnúť sa nesmie viesť k jej zahodeniu, uviedol predseda mimoparlamentného Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.

Bratislava 22. marca (TASR) - Predseda mimoparlamentného Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka vyzýva politické strany, aby spolupracovali aspoň v prípade čerpania eurofondov z Plánu obnovy a odolnosti SR. Pre pokračujúci chaos a konflikty by podľa neho nemala krajina premárniť miliardy, ktoré sú určené pre budúcnosť Slovenska. Poukazuje na odmietnutie už troch dôležitých reformných zákonov, ktoré sú podmienkou na čerpanie 1,7 miliardy eur.

"Slovensko dostalo veľkú šancu a neschopnosť koalície dohodnúť sa nesmie viesť k jej zahodeniu. Vyzývam preto všetkých lídrov politických strán, aby aspoň v prípade čerpania zdrojov z plánu obnovy začali spolupracovať," odkazuje Šimečka.

Pripomína, že plán obnovy má naštartovať budúcnosť Slovenska ako úspešnej, modernej európskej krajiny. Práve preto by mali podľa neho politické strany prekonať svoje rozdiely a podporiť všetky dôležité reformné zákony. Zdôrazňuje, že dočasne poverený premiér Eduard Heger musí konečne prevziať skutočnú zodpovednosť.