Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

M. Šimkovičová: Zákon o STaR chceme predložiť na vládu budúci týždeň

Na archívnej snímke ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová (nominantka SNS). Foto: TASR Pavel Neubauer

K pôvodnému návrhu zákona, ktorý MK predložilo ešte 11. marca, prišlo v rámci medzirezortného pripomienkového konania 327 pripomienok, z toho 42 hromadných.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 16. apríla (TASR) - Upravenú verziu zákona o Slovenskej televízii a rozhlase (STaR) by malo Ministerstvo kultúry (MK) SR zaradiť na rokovanie vlády v ďalšom aprílovom týždni. Na sociálnej sieti to uviedla šéfka rezortu Martina Šimkovičová (nominantka SNS).

"Návrh je plne v súlade s európskou legislatívou a verím, že televízia a rozhlas si budú opäť plniť svoju verejnoprávnu funkciu," uviedla ministerka.

Dohodu na upravenom znení zákona po spoločných medzirezortných a koaličných rokovaniach oznámil v pondelok (15. 4.) minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS).

K pôvodnému návrhu zákona, ktorý MK predložilo ešte 11. marca, prišlo v rámci medzirezortného pripomienkového konania 327 pripomienok, z toho 42 hromadných. Okrem zástupcov verejnosti ich formulovali tiež politické strany i kultúrna platforma. Upozorňovali okrem iného aj na nesúlad s európskou legislatívou, konkrétne s prijatým Európskym aktom o slobode médií. Ministerstvo na konci marca oznámilo, že vzhľadom na množstvo pripomienok a komplexnosť témy predloženie zákona odkladá, kým sa jeho znenie nedopracuje.