Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Slovensko

M. Šipoš: Nebudeme sa zúčastňovať na „politických tančekoch“ R. Fica

Na archívnej snímke Michal Šipoš. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Zvolávanie mimoriadnej schôdze označil za vykopávanie otvorených dverí a politické divadlo.

Bratislava 21. júla (TASR) - Poslanci z klubu hnutia OĽANO a priatelia sa na mimoriadnych piatkových rokovaniach Národnej rady (NR) SR neprezentovali. Predseda poslaneckého klubu Michal Šipoš uviedol, že hnutie sa nebude zúčastňovať "politických tančekov" lídra Smeru-SD Roberta Fica.

"Peniaze určené na kompenzácie nárastu cien energií pre samosprávy boli vyčlenené v rozpočte a poverený premiér Ľudovít Ódor deklaroval vyriešenie problému v druhej polovici augusta. Navrhované uznesenie mimoriadnej schôdze navyše nemá absolútne žiadny právny charakter a vládu k ničomu nezaväzuje," uviedol Šipoš. Vidí za tým predvolebnú kampaň Smeru-SD. Zvolávanie mimoriadnej schôdze označil za vykopávanie otvorených dverí a politické divadlo.

Čo sa týka snahy Smeru-SD docieliť odvolanie policajného prezidenta Štefana Hamrana, podľa Šipoša je to "ešte absurdnejšie divadlo a pokus o návrat do čias korupčného systému 'našich ľudí', kde bola polícia v područí mafie". Dodal, že hnutie odmieta takéto snahy. Vyjadril podporu vedeniu polície a slobode vyšetrovania.

Deklaroval, že ak by ktorýkoľvek člen vlády potreboval schváliť dôležitý zákon pre ľudí, poslanci z klubu OĽANO a priatelia sú pripravení zúčastniť sa prípadnej mimoriadnej schôdze.