Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

M. Šutaj Eštok: Voľby ukázali jasne, kto je lídrom Smeru

Na snímke Matúš Šutaj Eštok (SMER-SD) s ochranným rúškom skladá poslanecký sľub počas ustanovujúcej schôdze Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) VIII. volebného obdobia 20. marca 2020 v Bratislave. Foto: TASR Michal Svítok

Pellegrini pripustil svoju kandidatúru za šéfa strany.

Bratislava 27. apríla (TASR) - Voľby ukázali jasne, kto je lídrom Smeru, uviedol poslanec Národnej rady SR Matúš Šutaj Eštok (Smer-SD) v pondelok na otázku o svojej prípadnej podpore pre Petra Pellegriniho (Smer-SD) na funkciu predsedu strany. "Veľká a úspešná" strana ako Smer sa podľa neho nemusí báť debaty o svojej budúcnosti a vie vyhodnotiť všetky závery.

"Ak Smer chce byť v budúcnosti úspešnou politickou stranou a chce ponúknuť alternatívu modernej sociálnej demokracie, je načase baviť sa aj o tom, ako bude vyzerať v budúcnosti," zhodnotil Šutaj Eštok. Zdôraznil, že o tom, či bude súčasný podpredseda parlamentu a volebný líder Smeru-SD na čele strany, rozhodne personálny snem.

"Privítali by sme, keby mladší ľudia v Smere dostali viac príležitostí," doplnil poslanec Erik Tomáš (Smer-SD). Je podľa neho logické, že po každých voľbách má nasledovať snem, kde sa budú riešiť aj personálne otázky. Tento rok ho odložili pre šírenie nového koronavírusu, má byť však hneď, ako to dovolí epidemiologická situácia. Tomáš dodal, že verí v internú dohodu.

Pellegrini pripustil svoju kandidatúru za šéfa strany. "Ak si Smer-SD chce zachovať mieru vplyvu a rešpektu v tejto krajine a príde na stôl otázka, kto má stranu viesť, tak ja určite budem patriť k tým, ktorí sa budú uchádzať o to, že by chceli vtlačiť novú tvár strane Smer-SD," odpovedal Pellegrini na otázku TASR, či bude kandidovať za predsedu Smeru-SD. Doplnil, že ak táto otázka nepríde, bude s ďalšími straníkmi zvažovať iný spôsob, akým zabezpečiť občanom novú a modernejšiu sociálnu politiku.