Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

VIDEO: M. Truban aj M. Beblavý ponúknu na snemoch svoje funkcie

Na snímke lídri koalície Progresívne Slovensko - Spolu vľavo Michal Truban a vpravo Miroslav Beblavý počas tlačovej konferencie po voľbách do Národnej rady Slovenskej republiky 2. marca 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Vzhľadom na výsledok si Beblavý myslí, že je potrebné prevziať zaň zodpovednosť.

Bratislava 2. marca (TASR) - Lídri koalície PS-Spolu Michal Truban aj Miroslav Beblavý na najbližšom sneme ich strán ponúknu svoje miesta. Na tlačovej konferencii povedali, že za výsledok strán vo voľbách sú zodpovední vždy ich lídri. Beblavý je tiež rozhodnutý, že z politiky definitívne odchádza.



"Je to moje rozhodnutie. Bol som vždy na tom, že líder sa musí postaviť zodpovedne. Ja si takto predstavujem novú politickú kultúru," povedal Truban. Dodal, že snem Progresívneho Slovenska (PS) bude v priebehu niekoľkých týždňov. Z politiky neodchádza, chce byť aj naďalej aktívnym členom hnutia a podporovať nové vedenie.



Vzhľadom na výsledok si Beblavý myslí, že je potrebné prevziať zaň zodpovednosť. "Potrebujeme nový štart aj nové tváre," uviedol Beblavý. Na margo svojho odchodu z politiky hovorí, že ľuďom slúžil, kým vládal a bol o to záujem. "Bolo by pošliapaním vecí, ktoré som vždy hovoril, keby som sa snažil z toho vykľučkovať," poznamenal Beblavý.

Koalícia v spolupráci pokračovať nebude, keďže dohoda bola iba do volieb, vysvetlil Beblavý. Táto otázka podľa neho ani nie je na "programe dňa". "Dnes je po voľbách, musíme to celé prehodnotiť. V oboch stranách prebehne veľká diskusia na úrovni celej členskej základne," poznamenal. Koalícia strán bola podľa Trubana dobrý krok.

Koalícia zatiaľ hlasy vo voľbách nechce dať prepočítať. Obaja lídri si zhodli, že politické subjekty, akými sú PS a Spolu, budú v slovenskej politike potrebné.




M. Beblavý odchádza po voľbách z politiky



Predseda strany Spolu Miroslav Beblavý odchádza z politiky. Povedal to v pondelok na tlačovej konferencii.