Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Maďarská prezidentka poďakovala SR za pomoc pri nehode autobusu

Maďarská prezidentka Katalin Novak. Foto: TASR/AP

Dopravná nehoda kamióna a autobusu, ktorá sa stala 15. mája na diaľnici D2 v smere do Kútov, si vyžiadala jednu obeť, 13 osôb sa zranilo ťažko, osem utrpelo stredne ťažké poranenia.

Bratislava 25. mája (TASR) - Maďarská prezidentka Katalin Nováková zaslala prezidentke SR Zuzane Čaputovej ďakovný list v súvislosti s nedávnou tragickou nehodou autobusu s maďarskými turistami na diaľnici D2, ktorá si vyžiadala jednu obeť a desiatky zranených. Slovensku sa poďakovala za pomoc pri záchrane cestujúcich. Informoval o tom hovorca prezidentky SR Martin Strižinec.

"Prezidentka Maďarska sa v liste poďakovala štátnym orgánom Slovenskej republiky a osobitne občanom Slovenskej republiky, ktorí pomáhali pri záchrane cestujúcich, poskytli im zdravotnú starostlivosť alebo iným spôsobom prispeli pri vybavovaní záležitostí v súvislosti s nehodou," priblížil hovorca.

Dopravná nehoda kamióna a autobusu, ktorá sa stala 15. mája na diaľnici D2 v smere do Kútov, si vyžiadala jednu obeť, 13 osôb sa zranilo ťažko, osem utrpelo stredne ťažké poranenia a 38 osôb sa zranilo ľahko alebo neutrpelo žiadne poranenia.