Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

V Maďarsku zadržali dvoch občanov SR, ktorí prevážali 19 migrantov

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Nákladné vozidlo so slovenským evidenčným číslom zastavila hliadka o 03.50 h na diaľnici M5 pri odpočívadle Inárcs, 39 kilometrov juhovýchodne od Budapešti.

Budapešť 7. júna (TASR) - Polícia Peštianskej župy zadržala v utorok dvoch slovenských občanov, ktorí prevážali 19 Afgancov. Slováci čelia stíhaniu za trestný čin prevádzačstva. Informuje o tom spravodajca TASR na základe správy zverejnenej na oficiálnej stránke polície police.hu.

Nákladné vozidlo so slovenským evidenčným číslom zastavila hliadka o 03.50 h na diaľnici M5 pri odpočívadle Inárcs, 39 kilometrov juhovýchodne od Budapešti. Stalo sa tak na základe hlásenia debrecínskeho oddelenia boja proti medzinárodnému zločinu pohotovostnej polície.

Auto riadil 20-ročný vodič. V nákladnom priestore sa viezlo 19 cudzincov bez dokladov, ktorí uviedli, že sú občanmi Afganistanu.

Polícia migrantov po vypočutí odvedie k dočasným hraničným zábranám na južných hraniciach. Vodiča s jeho 42-ročným spolujazdcom zadržali a predviedli na policajnú stanicu.

Základná trestná sadzba pre prevádzačstvo je v Maďarsku v rozsahu od jedného do piatich rokov odňatia slobody.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)