Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Vypátrali Slováka, ktorý ohrozil divákov zápasu Ferencváros-Slovan

Fanúšikovia Slovana povzbudzujú počas zápasu 2. predkola Ligy majstrov Ferencváros Budapešť - Slovan Bratislava v Budapešti v stredu 20. júla 2022. Foto: TASR - Martin Baumann

Podozrivý, ktorý sa obhajuje na slobode, sa k činu priznal.

Budapešť 15. augusta (TASR) - Vyšetrovatelia polície IX. budapeštianskeho obvodu vypátrali a vypočuli občana SR, ktorý na júlovom futbalovom zápase Ferencvárosu Budapešť proti ŠK Slovanu Bratislava na budapeštianskom štadióne Groupama Arene vystrelil pyrotechnickú raketu. Tá dopadla medzi divákov stojacich pri terase, nikto sa však nezranil, uviedla v pondelok maďarská polícia na svojej webovej stránke police.hu, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Polícia ako podozrivého páchateľa identifikovala 19-ročného mladíka zo Slovenska, ktorého 11. augusta zadržala v mieste jeho pobytu v Ránsko-mošonsko-šopronskej župe.

Vyšetrovatelia ho vypočuli pre podozrenie z trestného činu výtržníctva na verejnom podujatí. Podozrivý, ktorý sa obhajuje na slobode, sa k činu priznal. Vo výpovedi uviedol, že nevedel, že je to raketa, a dodal, že si myslel, že v ruke drží iba dymovnicu.

Policajti vzniesli voči mladíkovi obvinenie.

Slovan v úvodnom stretnutí 2. predkola Ligy majstrov zdolal Ferencváros 2:1, v odvetnom zápase v Bratislave mu však podľahol 1:4 a neprebojoval sa do ďalšej kvalifikačnej fázy Ligy majstrov.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)