Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Marcinková: Návrhy Remišovej sú nedôstojné

Na archívnej snímke poslankyňa NR SR Vladimíra Marcinková. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Remišová podľa poslankyne spustila lavínu paranoje a čistiek v strane.

Bratislava 31. augusta (TASR) - Návrhy predsedníčky Za ľudí Veroniky Remišovej o pozastavení výkonu práv členom frakcie strany považuje poslankyňa a členka predsedníctva Vladimíra Marcinková (Za ľudí) za nedôstojné. Považuje to za jasný signál toho, že sa ich chce Remišová v strane zbaviť. Členovia skupinky okolo ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí) chcú ešte diskutovať so svojimi podporovateľmi v rámci strany v regiónoch. Marcinková ozrejmila, že dostala už ponuky od viacerých politických strán.

"Dostala som ponuky z rôznych politických strán, keďže neskrývam sklamanie nad tým, kam smeruje strana Za ľudí," uviedla Marcinková počas tlačovej konferencie v parlamente. Remišová podľa nej spustila lavínu paranoje a čistiek v strane. Ak by Marcinková zo strany odišla, bolo by to pre ňu veľmi silné osobné sklamanie. Hovorí, že šéfka strany členov frakcie vytláča. "Rozprávame sa veľmi otvorene o možnostiach, pre mňa zatiaľ nie sú jasné," dodala.

Nespokojní členovia okolo Kolíkovej chcú podľa Marcinkovej urobiť všetko preto, aby bola koalícia naďalej stabilná a aby mohla napĺňať ciele, preto sú vo svojich krokoch opatrní. "Blížime sa k tomu, aby sme sa rozhodli, ako ďalej," doplnila.

Poslanec a člen frakcie Tomáš Lehotský (Za ľudí) potvrdil, že všetky možnosti sú otvorené. Návrh Remišovej je podľa neho pokračovaním nezmyslených snáh vytláčať ľudí, ktorí stranu zakladali. Aj poslanec Ján Benčík (Za ľudí) povedal, že jeho odchod z klubu je reálnou možnosťou.

Remišová v pondelok (30. 8.) informovala, že navrhne predsedníctvu strany pozastavenie výkonu práv členov skupiny okolo Kolíkovej. Nemohli by pôsobiť v orgánoch strany a zúčastňovať sa na činnosti strany. Remišová tvrdí, že členovia frakcie koordinujú s konkurenčnými politickými stranami postup proti vlastnej strane. Jej návrh sa týka siedmich funkcionárov.