Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Mariana K. znovu obvinili v kauze golfového areálu v Báči

Na archívnej snímke vpravo Marian K. Foto: TASR/Lenka Krošláková

Obvinený Marian K. je väzobne stíhaný aj v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Bratislava 2. júla (TASR) – Podnikateľa Mariana K. polícia opätovne obvinila vo veci poškodzovania veriteľa v kauze golfového areálu v Báči (okres Dunajská Streda), kde mala veriteľom vzniknúť škoda vo výške najmenej 3,1 milióna eur. Okrem neho sú obvinení aj Ján F. a Peter P. Informoval o tom Denník N.

Vo štvrtok 27. júna polícia Mariana K., Jána F. a Petra P. opätovne obvinila. Zločinu poškodzovania veriteľa sa mali dopustiť "formou spolupáchateľstva v súvislosti s odstránením majetku akciovej spoločnosti", uvádza polícia na sociálnej sieti. Podľa polície mala vzniknúť veriteľom týmto skutkom škoda najmenej vo výške 3,1 milióna eur.

"Polícia opakovane uprednostnila verejné prezentovanie Mariana K. v putách ako vinníka pred doručením uznesenia o vznesení obvinenia najskôr procesným stranám tak, aby mohli adekvátne reagovať. Je zrejmé, že pokiaľ nepostačuje psychický nátlak, zásahy do práva na obhajobu a podobne, tak sa polícia znižuje k zásahom do prezumpcie neviny prostredníctvom médií," zareagoval v utorok obhajca Mariana K. Marek Para. Ako dodal, len čo bude Marianovi K. a jeho obhajcom doručené uznesenie, podajú voči nemu sťažnosť.

Obvinenie pôvodne vzniesol v novembri 2018 vyšetrovateľ voči Marianovi K., spolu s Jánom F. a Petrom P. Tých obvinil zo zločinu poškodzovania veriteľa v súvislosti s prevodom nehnuteľnosti na obchodnú spoločnosť, kde bola spôsobená škoda veriteľom tejto spoločnosti vo výške viac ako 7,5 milióna eur. Podľa medializovaných informácií mali obvinení podvodom získať golfový areál v Báči.

"Dozorujúci prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry v trestnej veci týkajúcej sa golfového ihriska v Báči zrušil uznesenie o vznesení obvinenia trom osobám a zároveň vrátil vec vyšetrovateľovi s pokynom na vykonanie ďalšieho dokazovania," ozrejmila hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Obvinený Marian K. je väzobne stíhaný aj v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Marian K. je takisto obvinený spolu s Pavlom R. v kauze falšovania zmeniek TV Markíza.