Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Máte podozrenie, že vaše dieťa je šikanované?Mali by ste osloviť školu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Veľa rodičov chce hneď 'trestať', avšak kvalitné objasnenie šikany aj so súvislosťami je otázkou dní a týždňov, uviedol odborník na prevenciu šikany a kyberšikany Peter Lengyel.

Bratislava 24. septembra (TASR) - Ak majú rodičia podozrenie, že ich dieťa je šikanované, mali by kontaktovať školu a nechať ju objasniť situáciu aj za cenu čakania. V súvislosti s problematikou šikany to pre TASR uviedol odborník na prevenciu šikany a kyberšikany Peter Lengyel.

"Veľa rodičov chce hneď 'trestať', avšak kvalitné objasnenie šikany aj so súvislosťami je otázkou dní a týždňov," objasnil. Rodičia by podľa neho mali dieťa podporiť a byť mu oporou aj napriek jeho zlyhaniu.

"Mali by dieťaťu veriť a snažiť sa získať viac informácií, ktorými si overia opodstatnenosť. Nezľahčovať pocit dieťaťa tým, že všetci to prežili, prežije aj ono," poradil Lengyel.

Pripomenul, že v prípade podozrenia zo spáchania trestného činu alebo priestupku je potrebné kontaktovať políciu. "A to aj v prípade, že páchateľ je mladší ako 14 rokov," upozornil.