Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Matovič: Michel a Von der Leyenová nepochybujú o Slovensku v EÚ

Predseda Európskej rady Charles Michel (vpravo) víta slovenského premiéra Igora Matoviča pred ich stretnutím v sídle EÚ v Bruseli 16. júla 2020. Foto: TASR/AP

Prvá oficiálna návšteva Igora Matoviča vo funkcii premiéra v sídle inštitúcií EÚ sa konala pred mimoriadnym dvojdňovým summitom EÚ.

Brusel 16. júla (TASR) - Slovenská republika nemení svoje európske zakotvenie a proatlantické väzby. Na štvrtkových rokovaniach s predsedom Európskej rady Charlesom Michelom a predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou to uviedol predseda vlády SR Igor Matovič.

Prvá oficiálna návšteva Igora Matoviča vo funkcii premiéra v sídle inštitúcií EÚ sa konala pred mimoriadnym dvojdňovým summitom EÚ (17.-18.7.), ktorého hlavným cieľom je dospieť k dohode o budúcom sedemročnom rozpočte EÚ a o pláne obnovy a odolnosti v hodnote 750 miliárd eur.



Premiér potvrdil, že svoj "zoznamovací" pobyt v Bruseli využil aj na potvrdenie proeurópskej a proatlantickej orientácie Slovenska.

"Ja si myslím, že ani Charles Michel ani Ursula von der Leyenová nemajú žiadne pochybnosti o Slovensku, čo sa týka nášho zahraničnopolitického smerovania. Sme pevnou súčasťou Európskej únie, neplánujeme vystupovať a sme rovnako pevným partnerom a súčasťou euroatlantického spojenectva," uviedol Matovič.

Spravodajca TASR Jaromír Novak