Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

MATOVIČ: Na protest pred Bonaparte sa zatiaľ prihlásilo 3600 ľudí

Na archívnej snímke Richard Sulík (vľavo) a Igor Matovič Foto: TASR - Pavel Neubauer

Zároveň vyzval Kaliňáka, aby zabezpečil poriadok a bezpečnosť na zhromaždení.

Bratislava 20. júna (TASR) – Na dnešný protest pred komplexom Bonaparte sa zatiaľ nahlásilo okolo 3600 ľudí. Opozícia vyzýva jeho účastníkov, aby sa na zhromaždení správali slušne a nenechali sa vyprovokovať k akýmkoľvek násilnostiam. Podľa jej tvrdení má informácie, že provokatérov chce nasadiť na protest samotný minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD). Na dnešnej tlačovej besede o tom informoval predseda strany OĽaNO-NOVA Igor Matovič a predseda SaS Richard Sulík.

Keď sme akýkoľvek protest spoločne so stranou SaS aj v minulosti organizovali, vždy to boli mierumilovné protesty. Ani raz sme na tých protestoch nemali provokatérov. Bohužiaľ, ešte pred víkendom sme sa dozvedeli, že zúfalý Robert Kaliňák chce dnes o 17.00 h na náš protest nasadiť svojich provokatérov, aby nás zdiskreditoval, aby mohli na nás ukazovať prstom, že oni bojujú proti vagabundom, ktorí tu chcú rozbíjať cudzí majetok, proti provokatérom,“ povedal Matovič.

Doplnil, že túto informáciu získal z vnútra strany Smer-SD.

Na protest sa zatiaľ len v rámci jednej facebookovej udalosti, ktoré sú súbežne tri, nahlásilo 3600 ľudí.

Sulík vidí zmysel pripravovaného protestu najmä v tom, že bude na mieste, kde sa nachádza byt podľa neho zrejme postavený z daňových podvodov, ktorý obýva premiér Robert Fico (Smer-SD). „Preto nie je až taký podstatný počet ľudí,“ vysvetlil.

Zároveň vyzval Kaliňáka, aby zabezpečil poriadok a bezpečnosť na zhromaždení.

Protest "Opozícia proti Kaliňákovi pred komplexom Bonaparte" sa začne dnes o 17.00 h.