Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

VIDEO: Matovič ponúka SaS svoju demisiu

Tlačová konferencia predstaviteľov hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO) v Bratislave 15. decembra 2022. Na snímke minister financií SR Igor Matovič. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Moja ponuka platí, ak poslanci SaS stiahnu podpisy pod návrh na vyslovenie nedôvery vláde a podporia predložený návrh štátneho rozpočtu, povedal minister financií.

Bratislava 15. decembra (TASR) - Igor Matovič (OĽANO) ponúka SaS svoju demisiu na post ministra financií. Žiada za to stiahnutie podpisov pod návrh na vyslovenie nedôvery vláde a podporu štátnemu rozpočtu. Uviedol to na štvrtkovej tlačovej konferencii.

"Moja ponuka platí, ak poslanci SaS stiahnu podpisy pod návrh na vyslovenie nedôvery vláde a podporia predložený návrh štátneho rozpočtu, čím ľudia prestanú byť rukojemníkmi politických hier," povedal Matovič. Skonštatoval, že do politiky vstúpil s hlavnými cieľmi odstaviť skorumpovaných politikov od moci a zachránené financie dať najmä rodinám s deťmi.

"Nikdy neustupujem zlu, ale ešte viac mi záleží na rukojemníkoch. Dnes sú rukojemníkmi všetci ľudia na Slovensku," dodal. Povalenie vlády v tomto čase podľa jeho slov spôsobí totálny chaos a neschválený štátny rozpočet ekonomické škody.

Matovič pripomenul aj sľub SaS, že bude konštruktívnou opozíciou. "O 17.00 h rozhodnú o osude koalície hlasy skorumpovanej mafie, voči ktorej sme svojho času spolu bojovali. Rozhodnú hlasy ľudí, ktorých sami nazývajú fašistami. A úplne rozhodujúci hlas bude patriť človeku, ktorému sa z noci do rána obrátilo záhadne svedomie," tvrdí líder OĽANO.



Vyjadrenie Igora Matoviča k aktuálnej politickej situácii


Kolegovia z SaS pred celým Slovenskom po voľbách sľúbili bezhraničnú lojalitu a vernosť demokratickým voličom. Po odchode z koalície zase sľúbili byť konštruktívnou opozíciou. To, čo sa deje, dnes vidíte sami.

Dnes o 17. hodine rozhodnú o osude koalície hlasy skorumpovanej mafie, voči ktorej sme svojho času spolu bojovali. Rozhodnú hlasy ľudí, ktorých sami nazývajú fašistami. A úplne rozhodujúci hlas bude patriť človeku, ktorému sa z noci do rána obrátilo záhadne svedomie.

Slovensko nevyhnutne potrebuje pokoj. Toto konanie však prináša rozvrat. Povalenie vlády v tomto čase spôsobí totálny chaos a neschválený štátny rozpočet strádanie ľudí a mimoriadne ekonomické škody pre štát.

Do politiky som vstúpil s dvoma hlavnými cieľmi - odstaviť skorumpovaných politikov od moci a takto zachránené financie dať do rúk najmä rodinám s deťmi. Nikdy neustupujem zlu, ale ešte viac mi záleží na rukojemníkoch. Dnes sú rukojemníkmi všetci ľudia na Slovensku.

Preto ponúkam SaS moju demisiu.

Moja ponuka platí, ak klub SaS stiahne návrh na vyslovenie nedôvery vláde a podporí návrh štátneho rozpočtu v predloženej podobe, čím ľudia prestanú byť rukojemníkmi politických hier.

Prosím o pochopenie najmä mojich voličov. Toto nie je zrada, len ďalšia časť nášho spoločného zápasu.