Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Matovič odmieta legitimizáciu Pellegriniho SaS, Sme rodina a médiami

Na snímke podpredseda vlády Sr a minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO. Foto: TASR - Jakub Kotian

Poslankyňa Národnej rady (NR) SR za SaS Jana Bittó Cigániková koncom mája vylúčila, že by Hlas-SD a SaS boli dohodnutí na rozbití súčasnej vlády.

Bratislava 6. júna (TASR) - Minister financií a líder hnutia OĽANO Igor Matovič (OĽANO) tvrdí, že legitimizácia Petra Pellegriniho (Hlas-SD) stranami SaS, Sme rodina a médiami je pľuvanec do očí všetkým čestným ľuďom na Slovensku. TASR o tom informoval hovorca OĽANO Matúš Bystriansky.

"Hlboko nesúhlasím s relativizovaním zločinov, ktoré páchali členovia strany Hlas na čele s jej predsedom Petrom Pellegrinim," povedal Matovič. Zároveň Pellegrinimu vyčíta, že dlhé roky pracoval pre Smer-SD.

Hnutie Sme rodina ani SaS nevylúčili spoluprácu s Hlasom-SD. Predseda Sme rodina a parlamentu Boris Kollár v pondelok uviedol, že hnutie nemá problém spolupracovať s mimoparlamentným Hlasom-SD i ďalšími mimoparlamentnými či opozičnými stranami v jesenných voľbách. Niekde sa podľa neho môže stať, že dôjde k vytvoreniu partnerstva s ĽSNS či mimoparlamentnou Republikou.

Poslankyňa Národnej rady (NR) SR za SaS Jana Bittó Cigániková koncom mája vylúčila, že by Hlas-SD a SaS boli dohodnutí na rozbití súčasnej vlády. Zároveň uviedla, že ak v budúcnosti nebude iná možnosť a bude to lepšie pre Slovensko, SaS sa môže dostať do situácie, že bude po voľbách na stole otázka o možnosti rokovať s Hlasom-SD o spoločnej koalícii.