Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

OĽaNO nebude mať iba štyroch členov, Matovič plánuje otvorenie hnutia

Archívna snímka. Líder Obyčajných ľudí, poslanec za SaS Igor Matovič (druhý zľava) v sprievode svojich straníckych kolegov Eriky Jurinovej (vľavo), Jozefa Viskupiča (druhý sprava) a Martina Fecka (vpravo). Foto: TASR/Vladimír Benko

O vedení hnutia budú rozhodovať všetci voliči, ktorí prídu k parlamentným voľbám, povedal pre Teraz.sk Igor Matovič.

Bratislava 17. augusta (Teraz.sk) – Hnutie Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) už nebude mať iba štyroch oficiálne registrovaných členov.

„Zajtra máme kľúčový poslanecký klub. Budeme prerokovávať zmenu stanov. Bude v takom duchu, že otvoríme naše hnutie,“ povedal pre portál Teraz.sk Igor Matovič.

Doteraz boli oficiálnymi členmi hnutia len Igor Matovič, Jozef Viskupič, Martin Fecko a Erika Jurinová. Zvyšok poslaneckého klubu tvorili nezávislé osobnosti. Po voľbách by sa to malo zmeniť, členmi OĽaNO by sa mali stať všetci poslanci zvolení za toto hnutie.

Na archívnej snímke líder opozičného hnutia OĽANO Igor Matovič počas tlačovej konferencie v priestoroch NR SR na Námestí A. Dubčeka 1 v Bratislave v stredu 12. augusta 2015.
Foto: TASR - Andrej Galica


„Základné pravidlo napísané v stanovách bude, že našim snemom budú odteraz voľby. Urobíme z nášho hnutia najdemokratickejšie hnutie. O vedení hnutia budú rozhodovať všetci voliči, ktorí prídu k parlamentným voľbám,“ vysvetlil Matovič.

„Raz za štyri roky, alebo ako často parlamentné voľby budú, prídu voliči a rovnakým hlasom každý jeden určí vedenie OĽaNO a to bude poslanecký klub,“ dodal.

Televíznu diskusiu s lídrom OĽaNO Igorom Matovičom prinesiesol TABLET.TV v utorok 18.augusta pod názvom: target="_blank">MATOVIČ: Mám chuť zobrať do koalície ešte jedného – dvoch partnerov.