Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Matovič potvrdil mená kandidátov na ministrov

Na snímke podpredseda vlády SR a minister financií Igor Matovič (OĽaNO). Foto: TASR - Martin Baumann

Matovič verí, že konzervatívne aj liberálne krídlo OĽANO bude s nomináciami ministrov spokojné. Zopakoval, že ide o nominácie odborníkov.

Bratislava 11. septembra (TASR) - Kandidátom na ministra hospodárstva je Karel Hirman. Ministerstvo spravodlivosti by mohol viesť Viliam Karas a rezort zahraničia Rastislav Káčer. V nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo to potvrdil minister financií a šéf OĽANO Igor Matovič.

Karas momentálne šéfuje Slovenskej advokátskej komore. Matovič priblížil, že ho navrhol človek, ktorého chceli pôvodne za šéfa rezortu spravodlivosti. Hirmana považuje za odborníka na energetiku. Ministerstvo hospodárstva je podľa neho "mimoriadne zanedbaný rezort". Káčer je v súčasnosti veľvyslanec Slovenska v Českej republike.

Tieto mená navrhol prezidentke Zuzane Čaputovej premiér Eduard Heger (OĽANO) na tri uvoľnené ministerské posty. Pri rezorte školstva ju požiadal, aby zatiaľ poverila riadením rezortu jeho, keďže výber nového ministra ešte nie je uzavretý.

Matovič verí, že konzervatívne aj liberálne krídlo OĽANO bude s nomináciami ministrov spokojné. Zopakoval, že ide o nominácie odborníkov.