Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Matovičovci by chceli za prezidenta V. Krčméryho

Vladimír Krčméry Foto: TASR/Martin Baumann

Vladimír Krčméry kandidatúru odmieta.

Bratislava 22. augusta (TASR) - Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) by chceli za prezidenta rektora Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave Vladimíra Krčméryho. Ten kandidatúru odmieta. Informoval o tom internetový portál Aktuálne.sk.

Hovorca školy Ivan Bielik potvrdil, že Krčméry dostal ponuky od viacerých strán. "Všetky však zásadne odmietol s tým, že sa chce výlučne venovať tropickej medicíne a službe chorým na projektoch v krajinách 'tretieho' sveta," uviedol pre Aktuálne.sk. Krčméryho by podľa portálu údajne mohla podporovať aj Nová väčšina - Dohoda.

Igor Matovič dlhodobo hovorí, že jeho strana by rada videla v Prezidentskom paláci človeka so silným morálnym kreditom a životným príbehom, ktorý je hodný nasledovania. "Profesor Krčméry takým človekom nepochybne je," povedal Matovič. Medzi súčasnými kandidátmi nevidí nikoho takého. Nedávno sa vyjadril, že nikto zo súčasných kandidátov si podľa neho palác nezaslúži.

Aktuálne.sk pripomína, že Krčméryho meno sa nedávno spájalo aj s dizertačnou prácou predsedu KDH Jána Figeľa, na základe ktorej mu bol udelený titul PhD. Figeľova dizertačná práca údajne nespĺňala viacero náležitostí. Krčméry priznal, že Figeľ titul získal napriek niektorým nedostatkom.