Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Matovič: V prípade ministerky Kolíkovej treba upraviť koaličnú zmluvu

Na archívnej snímke minister financií SR Igor Matovič. Foto: TASR - Jakub Kotian

Kolíková v septembri opustila stranu Za ľudí aj s viacerými jej poslancami a prešli do klubu SaS. Koaliční partneri odvtedy neriešili otázku koaličnej zmluvy a prerozdelenia postov.

Bratislava 2. februára (TASR) - V prípade ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej treba upraviť koaličnú zmluvu. Dohodla sa na tom koaličná rada, ktorá zasadala počas stredajšieho rokovania vlády. Uviedol to minister financií a líder OĽANO Igor Matovič.

"Upravili by sme znenie koaličnej zmluvy, aby nám riešilo možnosť, aby mohla byť Kolíková teoreticky aj naďalej ministerkou spravodlivosti," povedal Matovič s tým, že to ich čaká najbližšie dni a týždne.

Kolíková v septembri opustila stranu Za ľudí aj s viacerými jej poslancami a prešli do klubu SaS. Koaliční partneri odvtedy neriešili otázku koaličnej zmluvy a prerozdelenia postov. Liberáli tak majú obsadené štyri rezorty vo vláde. Koaličná zmluva však hovorí o troch postoch pre SaS na základe volebných výsledkov.

Matovič však viackrát poukázal na koaličnú zmluvu, ktorá rieši prerozdelenie postov na základe volebných výsledkov. Tomu podľa neho nezodpovedá obsadenie kresla ministerky spravodlivosti. Minister hospodárstva a predseda SaS Richard Sulík argumentuje tým, že prestupom sa zvýšil počet poslancov ich klubu a v rámci koalície ich majú najviac hneď po OĽANO.