Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Matovič: Založenie Hlasu bol podvod na voličoch

Na snímke predseda hnutia OĽANO Igor Matovič počas prijatia v Prezidentskom paláci 5. októbra 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini sa pridal k jedinému človeku, ktorý ho môže zachrániť pred "kriminálom". Vyhlásil to líder hnutia OĽANO a priatelia Igor Matovič.

Bratislava 10. októbra (TASR) - Založenie Hlasu-SD bol podvod na voličoch s cieľom dosiahnuť so Smerom-SD viac hlasov. Predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini sa pridal k jedinému človeku, ktorý ho môže zachrániť pred "kriminálom". Vyhlásil to líder hnutia OĽANO a priatelia Igor Matovič v reakcii na rozhodnutie Hlasu-SD rokovať o novej vláde už len so Smerom-SD a SNS.

"Tri roky jediní hovoríme, že založenie Hlasu bol len obyčajný podvod na voličoch s cieľom dosiahnuť spolu so Smerom viac hlasov. Bohužiaľ, mnohí novinári a aj politici uverili tomu, že v tejto chvíli sa Pellegrini zachová ako demokrat. My jediní sme hovorili, že sa pridá k svojim, k mafii," uviedol Matovič.

Pellegrini v utorok informoval o jednohlasnom rozhodnutí predsedníctva Hlasu-SD, že bude viesť ďalšie rokovania o zostavení vlády iba so Smerom-SD a SNS. Šéf Smeru-SD Robert Fico potvrdil, že naďalej preferuje koalíciu s Hlasom-SD a SNS. Chce urobiť všetko preto, aby sa to podarilo.