Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Maturitný týždeň uzavrie test a sloh pre žiakov národnostných menšín

Ilustračná fotka Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry bude maturovať približne 1600 žiakov.

Bratislava 17. marca (TASR) – Maturitný týždeň uzavrie v piatok externý test a slohová práca zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry a z ukrajinského jazyka a literatúry pre žiakov zo škôl národnostných menšín.

"Zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry bude maturovať približne 1600 žiakov," priblížili pre TASR z odboru komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Ukrajinský jazyk a literatúra čakajú 28 maturantov.

Týždeň písomných maturít v utorok 14. marca otvorili externý test a slohová práca zo slovenského jazyka a literatúry. V tomto školskom roku je prihlásených na maturitnú skúšku viac ako 41.000 žiakov. V stredu (15. 3.) maturanti absolvovali písomnú maturitnú skúšku z cudzieho jazyka. Vo štvrtok (16. 3.) písomne maturovalo z matematiky viac ako 5100 žiakov.

Žiaci, ktorí počas týždňa nemohli absolvovať maturitnú skúšku zloženú z písomného testu a slohovej práce, budú mať k dispozícii náhradný termín. Ten je pre externú časť a písomnú formu internej časti maturitnej skúšky určený na 3. až 5. apríla a 12. apríla.