Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Mazurek by mal výboru vysvetliť status o tragédii vo Vrútkach

Na snímke poslanec Milan Mazurek. Foto: TASR - Michal Svítok

Mazurek v júnovom statuse písal o útočníkovi vo Vrútkach ako o príslušníkovi diskriminovanej menšiny, čím mal podľa Benčíka myslieť Róma.

Bratislava 7. júla (TASR) - Poslanec Národnej rady (NR) SR Milan Mazurek (ĽSNS) by mal na jesennom zasadnutí parlamentného mandátového a imunitného výboru vysvetľovať svoj status týkajúci sa útoku vo Vrútkach. TASR to povedala predsedníčka výboru Anna Andrejuvová (OĽaNO) s tým, že Mazureka pozvú na výbor. Na Mazureka totiž podal návrh na začatie disciplinárneho konania poslanec Ján Benčík (Za ľudí), ktorý tiež navrhol výboru, aby odporučil parlamentu, aby Mazurekovi navrhol vzdať sa funkcie poslanca.

Mazurek v júnovom statuse písal o útočníkovi vo Vrútkach ako o príslušníkovi diskriminovanej menšiny, čím mal podľa Benčíka myslieť Róma. Na rokovanie výboru pozvú podľa Andrejuvovej aj Benčíka a následne poslanci rozhodnú, či disciplinárne konanie začnú.

Benčík podal na výbor návrh na začatie disciplinárneho konania, pretože Mazurek podľa neho závažne porušil poslanecký sľub vo vete "Budem dodržiavať ústavu a ostatné zákony a pracovať tak, aby sa uvádzali do života". Vyjadreniami vo svojom statuse mal Mazurek podľa Benčíka porušiť dodržiavanie zákonov a ústavy.