Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Rada pre mediálne služby začala viacero konaní a uložila sankcie

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Vysielateľ Joj plus dostal pokutu 4000 eur za to, že v októbri 2022 odvysielal program Návrat do budúcnosti päťkrát prerušený zaradením reklamy.

Bratislava 9. júna (TASR) - Rada pre mediálne služby (RpMS) na svojom stredajšom (7. 6.) zasadnutí uložila jednu finančnú a štyri nefinančné sankcie, začala viacero správnych konaní. Okrem toho tiež udelila sedem autorizácií poskytovania audiovizuálnej mediálnej služby na požiadanie. TASR o tom informovala vedúca komunikačného odboru Lucia Michelčíková.

Rada začala správne konanie napríklad voči spoločnosti Joj, ktorá 25. marca odvysielala v Novinách TV Joj príspevok Opatrovateľky detí zo zahraničia, pre možnú skrytú mediálnu komerčnú komunikáciu.

Vysielateľ Joj plus dostal pokutu 4000 eur za to, že v októbri 2022 odvysielal program Návrat do budúcnosti päťkrát prerušený zaradením reklamy. Rada ho upozornila aj na porušenie zákona, keďže pri vysielaní tohto programu nedodržal lehoty a podmienky dohodnuté s nositeľmi práv. Rada upozornila na porušenie aj TV Bratislava a Rádio Frontinus.

RpMS uznala za neopodstatnené viaceré podnety na preverenie odvysielaného obsahu. Týkali sa najmä politických diskusných relácií, ale aj rozhovoru či videa na sociálnej sieti.