Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Rada pre vysielanie a retransmisiu uložila dve sankcie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Uložila sankciu RTVS za to, že minulý rok odvysielala v príspevku Rebelujúce prevádzky v programe Správy RTVS nepresné zábery.

Bratislava 25. mája (TASR) - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na svojom stredajšom zasadnutí udelila jednu licenciu a uložila dve sankcie. TASR o tom informovala hovorkyňa RVR Lucia Michelčíková.

Rada udelila licenciu na celoplošné digitálne vysielanie televíznej programovej služby Trojka vysielateľovi Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS). Uložila sankciu RTVS za to, že minulý rok odvysielala v príspevku Rebelujúce prevádzky v programe Správy RTVS nepresné zábery. Tie nesprávne identifikovali prevádzku v Spišskej Novej Vsi. Zábery neboli označené ako ilustračné, a tým podľa Michelčíkovej došlo k nezabezpečeniu objektívnosti a nestrannosti programu.

RVR ďalej uložila sankciu na porušenie zákona spoločnosti M Software za to, že na internetovej stránke poskytovala audiovizuálnu mediálnu službu na požiadanie bez oznámenia o jej poskytovaní. Okrem toho začala správne konanie voči prevádzkovateľovi retransmisie Nitranet, priblížila Michelčíková.